30 Ocak 2012

Attack On Memory - Cloud Nothings (2012)


2012 yılı itibariyle çıkan albümlerden sanıyorum ilk dinlediğim. Ayrıca Cloud Nothings ile de tanışmaya vesile oldu kendisi.

8 şarkıdan oluşuyor:

1. No Future No Past - 04.39
Ben bu şarkıyı neye benzetiyorum kaç gündür bunu düşünmekten beynim yayık ayranı kıvamına geldi. Dur dur aklıma geldi gibi. Smashing Pumpkins havası var lan alov?!

2. Wasted Days - 08.52:
Dikkat çekici bir intro ve melodi, dikkat çekici olmayan sözler. Kendisinin aslında çok mühim biri olduğunu sanan ama aslında öyle olmayan bir zatın anlatımı. Ergen gaza getirici nitelikte bir sunuş. Şarkının süresine bakıldığında söz yazarken tıkanma olduğu düşünülüyor. Zira 3. dakikadan itibaren söz bitiyor. Bangır bangır akor basıyorlar sonrasında. Keşke 3,5 dk'da kesselermiş şarkıyı. Gene de başarılı, dinlenir.

3. Fall In - 03.13:
Albümün ilk iki şarkısına bakıldığında daha az dikkat çekici. Yemin ediyorum yazacak başka bişi bulamadım şu an. Ha bir de ilk iki şarkıya oranla daha punk sanki. Punk olcaz diye distortiona illa abanmanın gerekmediğinin kanıtı ayrıca. Punk distortionsız da güzel.

4. Stay Useless - 02.44:
Süper. Şarkının sözleri ile melodi ve riffler harika uyuşmuş. Yakında bir filmde kullanılabilir söylemedi demeyin. 4 4'lüklerin sözü hiçbir zaman bitmeyecek.

5. Separation - 03.02:
Sözsüz punk teması. Dinleyip tepinmek serbest. Ayrıca bas gitar yürüyüşleri çok keyifli olmuş lan. Bas gitar çalası geliyor insanın.

 6. No Sentiment - 03.36:
His yok nostalji yok ne var lan it? Şarkıya değil tabii sözler. Şarkının söyledikleri aslında. Asabi bir hava hakim. Karanlık melodi, karanlık sözler. Ama ne yalan söyleyeyim albümü açtığımda "dur şunu da bir dinleyeyim" demem heralde.

7. Our Plans - 04.15:
Bir şarkının sevilebilirliğinde intronun etkisi aslında biriyle tanıştığınızdaki "ilk izlenim" dedikleri zırva ile aynı. Our Plans'ın ilk izlenimi harikula olunca tabii şarkıyı da sevmek zor olmadı. Harika melodi, ironik sözler. "Güzel müzik yapmak için Amerika'yı keşfetmenin ne gereği var? Güzel müziğin formülü belli." mi demek istiyorlar acaba? Dinlenir.

8. Cut You - 03.17:
Alıştığımız tarzda aşk şarkılarından olmayan, garip sözlere sahip albümün son şarkısı. Sevgisini tekme tokat atarak gösterenlere itafen yazılmış kesin. Gene gaz melodi.

Velhasıl, sözün özü güzel albüm olmuş. kendini tekrar eden bir havası da yok değil ama olsun o kadar. 2012 yılına albüm dinleme açısından benim için iyi bir başlangıç oldu diyebilirim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder